Hvor kan du hente hjælp?

Der er mange muligheder for at hente hjælp derude, og der er sikkert flere, end du tror. Der er rigtig mange mennesker, som har de samme problemstillinger som du, og du kan være sikker på, at du ikke står alene. Det kan helt sikkert føles som om, at du er alene – særligt hvis du ikke kender nogen, der har det på samme måde som du. Men vi kan berolige dig med, at der er rigtig mange, der har oplevet det samme som dig, og at hjælpen er derude. Der er mange, der har gået vejen før dig, og som har fået det bedre, og derfor kan du også få det bedre. Det kan faktisk komme til at føles som om, du får et helt andet liv, når du kommer dertil, og den mulighed synes vi, at du skal give dig selv.

For Anne hjælp det i høj grad at gå til psykolog for at kigge på de ting, som angsten havde rod i. Det er ikke for alle mennesker at gå til psykolog, og om det er noget for dig, er kun noget, du selv ved. Det kan også være, du allerede har prøvet at gå til psykolog, og hvis det ikke var et hit, kan det være, du skal finde en anden psykolog, men det kan også være, at du slet ikke skal gå til psykolog. Der findes også mange former for samtalegrupper derude, hvor forskellige mennesker med forskellige former for angst mødes, og det kan være, det er noget for dig. Vi mener, at det til hver en tid er godt at møde ligesindede, men hvis du stadig er for angst til at kunne møde andre mennesker, så er det helt sikkert en god idé at vente.

Der er også mange andre muligheder for at hente hjælp derude, og her mener vi, at internettet er en stor gave til os alle. Her kan du hente råd og vejledning, og hvis du søger på angst eller afhængigheder på internettet, så får du en masse muligheder frem, som er værd at undersøge. Det kan også være, du kan lide at lytte til lydfiler eller podcasts, og hvis det er tilfældet, synes vi, at du skal springe ud i det. Der findes nemlig rigtig mange lydfiler og podcasts, der fortæller om, hvordan man kan håndtere angst, og det er noget, der har hjulpet os alle her på redaktionen.

Som med alt andet, så handler det om at udsætte sig selv for sin angst i stedet for at krybe udenom. Man kan gøre det i det små, så det ikke bliver for overvældende, men det er vigtigt at tage nogle små skridt, så det hele ikke bare går i stå. Du kan begynde allerede i dag.