Det er dit ansvar

Når man har angst, kan det være svært at forstå, at det er ens eget ansvar, at man har fået det, og at det også samtidig er ens eget ansvar at få det bedre. Der er desværre rigtig mange mennesker, der i mange situationer ønsker at fraskrive sig deres eget ansvar, men det gør aldrig noget bedre. Hvis man ikke mener, at man selv har et ansvar for det, der sker en, eller for at få det bedre, så bliver man nemt et offer for livet, og så er der ikke meget at stille op. Det kan være lidt ligesom at grave sin egen grav. Men når man derimod forstår sit eget ansvar, så er det også muligt, at der kan gøres noget.

Her på redaktionen var Anne plaget af angst i mange år, og det var meget svært for hende at se en vej ud af det. Da hun var omkring 15 år, mødte hun dog Pernille, som hjalp hende på vej til at se, hvad det var, der var galt. Det var nemlig angst, der var tale om, og det havde Anne ikke helt været i stand til selv at se. Hun havde ikke kunnet se, at angsten styrede hende rundt i manegen, og at det var som om, at det ikke var hende selv, der levede sit liv. Men da Anne begyndte at forstå, at hun havde angst, og at der kunne gøres noget ved det, så blev det hele også meget bedre. For Anne var der ikke langt fra tanke til handling, og hun begyndte hurtigt at leve på en helt anden måde, hvor angsten ikke længere fik lov til at styre hendes liv. Det var til stor glæde og gavn for hende, men også for hendes omgivelser. Der er faktisk altid noget at gøre – også når det ikke umiddelbart ser ud til, at der er.

I dag lever Anne et helt andet liv, og der er ikke længere nogen angst, der holder hende tilbage. Dermed ikke sagt at angsten er forsvundet, for det er den ikke. Angsten er noget, man altid må leve med, men man må gribe den an på en anden måde, så den ikke har så hårdt et tag i en. Det kan svare til, at man træder et skridt tilbage og kigger på angsten i stedet for at leve den ud. Det gør en stor forskel for mange mennesker, og det vil det sikkert også gøre for dig.

Vi håber, du vil tage vores råd til dig, og hvis du har spørgsmål, må du endelig sige til. Vi sidder klar til at hjælpe dig, og vi vil gøre vort bedste for at få dig ind på den rette bane igen. Det gode liv er ikke langt væk.