Det overfladiske samfund

Velkommen til Annes-angstside.dk

Det overfladiske samfund det overfladiske menneske.

 

Det er jo noget af en påstand med den overskrift. Jeg tænker bare på at nu er vi i en tid hvor alt er tilladt, mange muligheder, ingen sulter og ingen katastrofer i Danmark og heldigvis for det. Alt er lige gyldigt - ligegyldigt. Meget kommer an på hvor mange penge man har, eller ydre ritualer og ydre ting. Det perfekte menneske ud ad til. Nu er det helt accepteret at man kan gå til en plastickirurg og blive forskønnet - ommøbleret. Jo vildere ting man oplever jo mere spændende er man som person. Den mest spændende person man kan være sammen med er en kendis, eller en som lever på grænsen, altså en rigtig eventyrer. os almindelige mennesker som ikke råber højt eller som lever det almindelige kedelige liv er ikke spændende/interessante.

 

Jeg mener vi lever et meget fattigt liv på den måde. Vi har aldrig tid til at høre fru Jensens livshistorie hendes sorger hendes glæder, det er uinteressant. Vi har ikke tid og hold da op hvor vi keder os, for det neste der er spændende er os selv.

 

Nej det er meget interessant med andre, det er så spændende og berigende at høre Fru Jensens historie og Hr. Hansens historie. Det er jo en stor stor gave at de for det første viser os tillid og viser os hvem de er på godt og ondt. For det andet en gave af rang for de fortæller noget om at være menneske om at være dem som menneske og om hvordan de har klaret sig og al den visdom der ligger i det. Mennesker er spændende, mennesker er fuld af sjove, skæve, interessant, barske historier erfaringer og oplevelser.

 

Måske det er med til vi har et forkvaklet indstilling til hvor stærke vi er som mennesker, at vi har terapeuter som har systemer for at hjælpe os, ja nu kan vi betale os til empati (medfølelse) på den måde kan vi helt undgå at være interesseret i hinandens ve og vel. Vi ser ikke det hele menneske vi ser en angst ikke en der har angst, det er en person der er angst altså personen er lig med angst. Man ser ikke et menneske som har mange mange sider is ig hvoraf angsten er en af dem, men så langt fra det hele.

 

Jeg vil bare med det her ønske at vi er mere medmenneskelige, omsorgsfulde og opmærksomme på dem der er omkring os. Det kan være familien, det kan være arbejdskollegaer, det kan være kassedamen og det kan være buschaufføren. Det kan være at lige netop den person der irritere dig/mig mest er den der har brug for at smil, for lidt omsorg. Husk på at ting aldrig er som det ser ud overfladisk set. Et menneske er som et isbjerg man ser max. 20 %. Jeg kan bare bruge mig selv som eksempel. Jeg har levet med angst og depressioner og udadtil har jeg virker meget hård og kompromisløs, men nedenunder var jeg et menneske som led.

 

Med disse måske provokerende ord vil jeg ønske dig en forrygende god dag.

annes-angstside.dk